• 12.12.2017.

  Rastimo zajedno u Maksimiru - Kreativne radionice za djecu i roditelje!

  Na kreativnim radionicama za djecu i roditelje u prosincu smo zajedno učili nove vještine, izrađivali adventske ukrase i prigodne poklone koje smo ponosno ponijeli kući, a uz sve to se i zabavili!

  Radionice su vodile mr. Ivanka Gregurinčić, dipl. defektolog-socijalni pedagog, Roberta Vilić, akademska slikarica i Nataša Bijelić, dipl.soc.rad.

  Radionice su za roditelje bile besplatne, a sav materijal potreban za radionicu osiguran je od strane DND Maksimir uz podršku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Ministarstva zdravlja.

  Vezano

 • 24.3.2022.

  Projekt "Kroz igru je dan u bolnici kraći!"


  Projekt "Kroz igru je dan u bolnici kraći!" namijenjen je prvenstveno kronično bolesnoj djeci u dobi od 3 do 12 godina s ciljem prevencije različitih poteškoća mentalnog zdravlja koje se mogu razviti kao posljedica kroničnih bolesti. Igra u bolničkom okruženju izrazito je važna za našu ciljanu skupinu te je kroz razna istraživanja potvrđeno kako ublažava dječju anksioznost i smanjuje mogućnost da hospitalizacija i liječenje poremeti normalan razvoj djeteta. ❤❤
  Projekt je financirao Grad Zagreb Službena stranica .

 • 25.3.2022.

  Terapija igrom u bolnici KBC Zagreb

  Još jedan dan u kojem pružamo psihosocijalnu podršku našim malim pacijentima na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb.
  Projekt je financirao Grad Zagreb Službena stranica ❤
  #TerapijaIgrom #Igra #IgraUBolnici #GradZagreb #Pedijatrija #DNDMaksimir

 • 29.3.2022.

  "Maksimum za Maksimir"

  Kroz projekt "Maksimum za Maksimir", naša je nit vodilja promatranje pojedinca u njegovom socijalnom okruženju - u ovom slučaju gradskoj četvrti Maksimir. Društvo "Naša djeca" Maksimir ovim projektom želimo postići pozitivne promjene u zajednici i osigurati poticajno i zdravo okruženje za razvoj djece, mladih i obitelji.
  Projekt se provodi uz potporu Grada Zagreba.

 • 13.11. 2017.

  Klik bez nasilja

  Cilj projekta je potaknuti djecu i mlade na kritičko razmišljanje prilikom korištenja medijskih sadržaja, osvijestiti važnost pametnog korištenja elektroničkih medija, ukazati na posljedice koje prekomjerna i nesavjesna upotreba istih donosi te prevenirati pojavu nasilničkog ponašanja na internetu

  Učenici će nakon radionica moći razumjeti važnost odgovornog korištenja elektroničkih medija, kritički razmišljati o vrijednostima i stavovima sadržanima u medijima, prepoznati znakove nasilničkog ponašanja na internetu, razumjeti posljedice elektroničkog nasilja, razviti empatiju prema žrtvama te znati kome se u slučaju takve vrste nasilja trebaju obratiti. Učenici će nakon radionica svoje znanje prenijeti vršnjacima u razredu kao vršnjački edukatori na jednom ili više satova razredne zajednice. 

  Projekt će kroz edukativni materijal utjecati i na osvještavanje i informiranje lokalne zajednice o problemu elektroničkog nasilja, a učenike će se poticati da svoje znanje šire na vršnjake i roditelje te da stečene vještine primjenjuju u svakodnevnom životu. 

  Projekt se provodi uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

  Vezano

 • Slikamo zajedno! - Program međugeneracijske povezanosti i aktivnog starenja

  Likovna radionica za treću dob pod mentorstvom akademske slikarice Roberte Vilić djeluje od 2014. godine i održava se jedanput tjedno u prostoru DND Maksimir. Ideja radionice je uključiti treću dob u socijalni i kulturni život grada. Osnovni cilj naše radionice je edukacija u likovnom području i izložbe.
  Na radionici polaznici uče crtačke, slikarske i grafičke tehnike kroz različite teme i motive. Unutar radionice imamo osvrte na neka djela koja su nas inspirirala, a koja su u povjesti umjetnosti remek djela poznatih umjetnika.
  Ujedno kroz radionicu smo učili o modernoj i suvremenoj umjetnosti i kroz praktičan rad upoznali slikarstvo 20. stoljeća. Kroz period od tri godine polaznici su izlagali na više skupnih izložbi. Izložbe su organizirane u suradnji s knjižnicama grada Zagreba u okviru programa 65+. Povezivanje kuluturnih institucija i nas kroz posjete muzejima pod stručnim vodstvom kustosa (MSU - izložba Boris Bučan, MG – izložba Miroslav Kraljević, Klovićevi dvori – Klint, Job, Crnčić, Nives K. K., Umjetnički paviljon – Giacometti i Rodin), te posjeti ateljejima i posjeti stručnom predavanju i prezentacijama voditelja ateljea.
  Osnovni moto naše radionice je dobra i pozitivna energija, druženje, stjecanje novih znanja i vještina, te stjecanje novih prijateljstava, a organizirane grupe su kontinuirano popunjene!

  Vezano

 • SAVJETOVALIŠTE “MAKSIMUM ZA MAKSIMIR” - pružanje psihosocijalne pomoći djeci, mladima i roditeljima

  Opći cilj projekta je pružanje psihosocijalne pomoći djeci, mladima i roditeljima kroz program Savjetovališta “Maksimum za Maksimir”.
  Specifični ciljevi projekta su provođenje individualnog savjetovanja s djecom u dobi od 4-12 godina kroz terapiju igrom, provođenje individualnog savjetovanja mladih i roditelja od strane stručnjaka educiranih u području realitetne terapije i transakcijske analize, osnaživanje Društva "Naša djeca" Maksimir kroz zapošljavanje stručnjaka te ostvarivanje suradnje s lokalnim ustanovama socijalne skrbi i odgojno-obrazovnim ustanovama u provođenju psihosocijalne pomoći djeci, mladima i roditeljima.

  Pokretanjem Savjetovališta  “Maksimum za Maksimir” želimo na području Maksimira obiteljima osigurati brzu i kvalitetnu savjetodavnu podršku djeci, mladima i njihovim obiteljima, djelovati na samopouzdanje djece predškolskog uzrasta, na prevenciju poremećaja u ponašanju i ovisnosti djece osnovnoškolskog uzrasta i razvijati učenje socijalnih i životnih vještina.

  Projekt Savjetovališta “Maksimum za Maksimir” usmjeren je k postizanju odgovornog roditeljskog ponašanja temeljenog na najboljem interesu djeteta, gdje roditelj prema djetetu iskazuje brigu i skrb, pruža strukture i granice u odgoju djeteta, uvažava djetetovu osobnost te potiče i osnažuje dijete u njegovom  rastu i razvoju.

  Budući da u svakom psihosocijalnom radu, pojedinca promatramo u njegovom socijalnom okruženju, ovim projektom želimo postići pozitivne promjene u zajednici i osigurati poticajno i zdravo okruženje za razvoj djece, mladih i obitelji.

  Projekt se provodi uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. 

   

 • 25.04.2017.

  Međunarodni stručni skup “Učitelji u bolnici Hrvatske i Europe – zajedno“.

  Cilj Međunarodnog stručnog skupa “ Učitelji u bolnici Hrvatske i Europe – zajedno“ bio je povezati bolničke učitelje u Hrvatskoj, razmijeniti primjere dobre prakse sa kolegama iz Finske, Nizozemske, Engleske i Slovenije i steći nova znanja u području obrazovanja djece i mladih koji se liječe u bolnicama u RH.

  Međunarodnom skupu prisustvovali su predstavnici organizaotra i suorganizatora: Ministarstva znanosti i obrazovanja  - g. Darko Tot, Načelnik Sektora za potporu sustavu i programe Europske unije,  Agencije za odgoj i obrazovanje- gđa. Alma Rovis Brandić, Viša savjetnica za stručne suradnike defektologe (socijalne pedagoge), Kliničkog bolničkiog centra Zagreb – Prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za područje kvalitete zdravstvene zaštite i nadzor KBC-a Zagreb i Prof. dr. sc. Jurica Vuković, Predstojnik Klinike za pedijatriju, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Sektor za odgoj i obrazovanje- mr.sc. Katarina Milković, prof.,  Pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje te Ravnatelj Osnovne škole Jordanovac - G. Davor Krnjeta, prof.

  Vezano

 • 2015.

  Igrajmo se u bolnici! – psihosocijalno osnaživanje kronično bolesne djece i djece s malignim oboljenjima

  Ciljevi:
  -Psihosocijalno osnaživanje kronično bolesne djece i djece s malignim oboljenjima na Klinici za pedijatriju KBC Zagreb.
  -Trajna edukacija socijalnih pedagoga, odgojitelja, pedagoga, psihologa i drugih stručnih suradnika koji rade u zdravstvu na nacionalnoj razini na programima osnaživanja kronično bolesne i dugo hospitalizirane djece.

  Vezano

 • 2015.

  Upoznaj svih 9 umjetnosti!

  Cilj projekta „Upoznaj svih 9 umjetnosti“ je omogućiti mladima pristup umjetnosti kroz neposredan kontakt i iskustvo s autorima devet umjetničkih polja razvijajući tako njihove kompetencije u području umjetnosti.

  Vezano

 • 2015.

  Djeco i roditelji rastimo zajedno u Maksimiru!

  Ciljevi:
  -Promicanje i provođenje aktivnosti za dobrobit djece, obitelji i zajednice u Maksimiru, Zagreb
  -Edukacija djece, mladih, njihovih roditelja i baka u cilju organiziranog korištenja slobodnog vremena i prevencije poremećaja u ponašanju
  -Poboljšanje kvalitete komunikacije i odnosa u obitelji i s okolinom kako kod zdrave tako i kod hospitalizirane djece

  Vezano

 • 2014.

  Igrajmo se u bolnici! – psihosocijalno osnaživanje kronično bolesne djece i djece s malignim oboljenjima

  Ciljevi:
  -Psihosocijalno osnaživanje kronično bolesne djece i djece s malignim oboljenjima na Klinici za pedijatriju KBC Zagreb.
  -Trajna edukacija socijalnih pedagoga, odgojitelja, pedagoga, psihologa i drugih stručnih suradnika koji rade u zdravstvu na nacionalnoj razini na programima osnaživanja kronično bolesne i dugo hospitalizirane djece.

  Vezano

 • 2014.

  Participacijom za grad po mjeri mladih

  Cilj:
  -Potaknuti dječju participaciju i uključivanje mladih u volonterski rad u četvrti Maksimir, Zagreb i na taj način povećati razinu društvenog kapitala u lokalnoj zajednici u kojoj žive.

  Vezano

 • 2014.

  Učimo o epilepsiji!

  Ciljevi:
  -Pridonijeti podizanju razine znanja i svijesti prosvjetnih djelatnika o epilepsiji u djece i mladih
  -Pridonijeti podizanju razine svjesnosti o potrebama djece i mladih oboljelih od epilepsije u okruženju njihovih vršnjaka
  -Pridonijeti podizanju razine svjesnosti i znanja socijalne zajednice o potrebama djece i mladih oboljelih od epilepsije

  Vezano

 • 2014.

  Djeco i roditelji rastimo zajedno u Maksimiru!

  Ciljevi:
  -Promicanje i provođenje aktivnosti za dobrobit djece, obitelji i zajednice u Maksimiru, Zagreb
  -Edukacija djece, mladih, njihovih roditelja i baka u cilju organiziranog korištenja slobodnog vremena i prevencije poremećaja u ponašanju
  -Poboljšanje kvalitete komunikacije i odnosa u obitelji i s okolinom kako kod zdrave tako i kod hospitalizirane djece

  Vezano

 • 2014.

  ŠIKS-a (Školska inovativno kreativna sekcija)

  Cijevi:
  -Doprinos održivom razvoju urbanog okoliša
  -Poticanje upotrebe proizvoda i korištenja proizvodnih postupaka najpovoljnijih za okoliš
  -Sanacija oštećenih dijelova okoliša
  -Razvijanje svijesti o potrebi zaštite okoliša u odgojnom i obrazovnom procesu i promicanjem zaštite okoliša
  -Razvijanje navika samostalnog uzgoja hrane i edukacija zdravim prehrambenim navikama

  Vezano

 • 2013.

  Učimo u bolnici! - obrazovanje kronično bolesne dugo hospitalizirane djece srednjoškolske dobi i cjeloživotno stručno usavršavanje bolničkih učitelja osnovnih škola

  Ciljevi:
  -Povećati razinu obrazovanja kronično bolesnih dugo hospitaliziranih srednjoškolskih učenika kako bi se mogli uključiti u nastavu nakon povratka u svoju matičnu školu
  -Poboljšati učiteljima osnovnih škola koji rade u bolnicama u RH cjeloživotno stručno usavršavanje i razmijenu iskustava sa predstavnicima bolničkih učitelja iz Nizozemske, Italije i Njemačke. 

  Vezano

 • 2013.

  Igrajmo se u bolnici! –psihosocijalno osnaživanje kronično bolesne djece i djece s malignim oboljenjima

  Ciljevi:
  -Psihosocijalno osnaživanje kronično bolesne djece i djece s malignim oboljenjima na Klinici za pedijatriju KBC Zagreb.
  -Trajna edukacija socijalnih pedagoga, odgojitelja, pedagoga, psihologa i drugih stručnih suradnika koji rade u zdravstvu na nacionalnoj razini na programima osnaživanja kronično bolesne i dugo hospitalizirane djece.

  Vezano

 • 2013.

  Učimo u bolnici! - obrazovanje kronično bolesne dugo hospitalizirane djece srednjoškolske dobi i cjeloživotno stručno usavršavanje bolničkih učitelja osnovnih škola

  Ciljevi:
  -Povećati razinu obrazovanja kronično bolesnih dugo hospitaliziranih srednjoškolskih učenika kako bi se mogli uključiti u nastavu nakon povratka u svoju matičnu školu
  -Poboljšati cjeloživotno stručno usavršavanje učitelja osnovnih škola koji rade u bolnicama u RH i razmjenu iskustava s predstavnicima bolničkih učitelja iz Nizozemske, Italije i Mađarske. 

  Vezano

 • 2012.

  Organizirana igra i učenje u slobodno vrijeme – Radionice za sigurnost i prevenciju nasilja među djecom i u obitelji

  Ciljevi:
  - Organiziranje kvalitetnog i sadržajnog provođenja slobodnog vremena djece i mladih u gradskoj četvrti Maksimir
  - Prevencija pojave nasilja među djecom i mladima i u obitelji
  - Pružanje stručne savjetodavne pomoći djeci i mladima žrtvama vršnjačkog nasilja
  - Osvještavanje javnosti o problemu nasilja među djecom i u obitelji