Konferencija terapije igrom

U Windsoru, Velika Britanija održana je ovogodišnja Međunarodna konferencija terapije igrom 08.-16. kolovoza

"Oduševljena sam što ćemo kao tema društvene osjetljivosti pokriti "dodir" kao temu Konferencije 2018., ali istodobno korištenje odgovarajućeg senzornog materijala vrijedan je dodatak našim vještinama. Vrlo sam uzbuđena što mogu predstaviti svjetske predavače na tu temu, Dr. Janet Courtney i profesor Francis McGlone. Dr. Courtney će govoriti o praktičnoj primjeni dodira, a profesor McGlone predstavit će najnovije neurobiološke dokaze koji objašnjavaju važnost korištenja dodira. Nadam se da će širok izbor radionica poboljšati praksu terapeuta igrom" izjavila je Monika Jepchott, predsjednica Međunarodne organizacije za terapiju igrom (PTI). 

"Ostanimo u kontaktu" često je ono što mi kažemo jedni drugima kad se opraštamo, nadajući se da se odnos s drugom osobom može održati neovisno o udaljenosti koja može biti između nas i dodatnih prioriteta u našim životima. Ponekad je kontakt zadržan i naši se glasovi mogu čuti preko milja kako bi ta osoba znala da je važna u našem profesionalnom i osobnom životu. Ovo nije uvijek lako i nije uvijek neophodno. Međutim, možemo se podsjetiti koliko je važno da se osoba sjeća sjećanja na zajednički trenutak.Terapija igrom oslanja se na ljekovitost upravo takvih važnih trenutaka između terapeuta i djeteta s kojim radi.

Na ovogodišnjoj Konferenciji smo kroz stručna i inspirativna predavanja i radionice na kojima su sudjelovale naše terapeutkinje Ivanka Gregurinčić i Nataša BIjelić nadogradili našu dosadašnju praksu s fokusom na važnost kontakta i dodira u terapiji igrom.