IZLOŽBA - Oni su mali ali su veliki

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji 15. svibnja, a u sklopu programa Međugeneracijske povezanosti i aktivnog starenja pozivamo Vas na zajedničku izložbu radova s LIKOVNE RADIONICE ZA TREĆU ŽIVOTNU DOB DND MAKSIMIR i DJECE OŠ JORDANOVAC. 

Po prvi puta polaznice naših likovnih radionica i djeca zajedno izlažu radove inspirirane velikim umjetnicima. Na izložbi ćemo vidjeti kako su značajna umjetnička djela prenijeli u svojoj interpretaciji i uvjeriti se kako oni jesu mali, ali su i veliki :) 

Otvorenje izložbe bit će u petak 11.5. 2018. u 18h u u dvorani Knjižnice Augusta Cesarca, a slijedeća dva tjedna izložbu možete pogledati na Odjelu za djecu i mlade.

SLIKAMO ZAJEDNO! - PROGRAM MEĐUGENERACIJSKE POVEZANOSTI I AKTIVNOG STARENJA
U svijetu koji će kroz narednih deset godina dostići brojku od milijardu ljudi starih 60 i više godina, tolerancija i solidarnost među generacijama postaju vještine koje pridonose razvoju našeg društva. Danas starije osobe žive duže i zdravije živote, imaju sposobnost aktivnog sudjelovanja u kulturnom i društvenom životu, a njihov potencijal kojim mogu pridonijeti razvoju zajednice je velik. Program međugeneracijske povezanosti i aktivnog starenja Društva „Naša djeca“ Maksimir potiče sudjelovanje starijih osoba kroz likovni rad te povezuje djecu i odrasle nudeći im kulturne, zabavne i edukativne sadržaje koje mogu zajednički stvarati. Cilj nam je ostvariti bolju kvalitetu života za sve uključene u život naše zajednice.