Klik bez nasilja

Projekt prevencije nasilničkog ponašanja na Internetu za učenike viših razreda osnovnih škola

DND Maksimir nakon uspješno provedenog projekta u O.Š. Jordanovac i u 2017. godini provodi prevencije nasilničkog ponašanja na Internetu za učenike viših razreda osnovnih škola u O.Š. Ivana Filipovića s učenicima petih razreda. 

Kroz projekt učenici uče razumjeti važnost odgovornog korištenja elektroničkih medija, kritički razmišljati o vrijednostima i stavovima sadržanima u medijima, prepoznati znakove nasilničkog ponašanja na internetu, razumjeti posljedice elektroničkog nasilja, razviti empatiju prema žrtvama te znati kome se u slučaju takve vrste nasilja trebaju obratiti. Učenici će nakon radionica svoje znanje prenijeti vršnjacima u razredu kao vršnjački edukatori na jednom ili više satova razredne zajednice.

Cilj projekta je potaknuti djecu i mlade na kritičko razmišljanje prilikom korištenja medijskih sadržaja, osvijestiti važnost pametnog korištenja elektroničkih medija, ukazati na posljedice koje prekomjerna i nesavjesna upotreba istih donosi te prevenirati pojavu nasilničkog ponašanja na internetu

Projekt se provodi uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.