Terapija igrom

Stručno usavršavanje terapeuta igrom DND Maksimir

Naše stručnjakinje Ivanka Gregurinčić i Nataša Bijelić sudjelovale su na dvotjednom intenzivu Poslijediplomskog specijalističkog studija diplome iz terapije igrom na Nacionalnom Sveučilištu Irske Galway - NUI Galway od 04.-18. srpnja 2017.

Radi se o stručnom poslijediplomskom studiju koji fokus stavlja na terapiju igrom kao metodu psihoterapijskog rada kroz igru I kreativne tehnike s ciljem rješavanja emocionalnih, mentalnih, socijalnih problema I problema u ponašanju djeteta. Kroz različite terapijske tehnike i procese omogućava se razvoj potencijala djeteta te djetetu daje prostor da se izrazi kroz nedirektivan pristup.

Program koji se bazira na praktičnom iskustvu terapeuta te jača terapeutove vještine u teoriji, istraživanju I praktičnom radu, izvodi se u suradnji s Akademijom igre i dječje psihoterapije - Academy of Play and Child Psychotherapy (APAC).

Društvo "Naša djeca" Maksimir provodi program terapije igrom od rujna 2016. godine s naglaskom na kvalitetu stručne edukacije i daljnjeg usavršavanja terapeuta.
Program je financiran od strane Ministarstva zdravlja i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te je za korisnike besplatan.