Sto godina uz Priče iz davnine

Društvo “Naša djeca” Maksimir i dm – Inicijativa Jer sve smo to MI
Sto godina uz Priče iz davnine

Revija dječjeg stvaralaštva – završnica  100. obljetnice koja se obilježavala 2016. godine. 
 Pridružite nam se Reviji uprizorenja priča iz djela Ivane Brlić-Mažuranić!

Voditeljica projekta: Stanislava Bakić, dipl.uč.

Učenici šest osnovnih škola iz Turnja, Velike Gorive, Velikog Trgovišća i Zagreba izvest će vlastite dramske i lutkarske uratke pod vodstvom svojih mentora nastale prema pričama iz djela I. Brlić-Mažuranić: Priče iz davnine. Bit će to završnica kojom će se, samo manjim dijelom, prikazati kako se 2016. godine obilježavala 100. obljetnica od prvog izdanja Priče iz davnine.

Projektom koji je financiran kroz Inicijativu dm-a “Jer sve smo to MI!” željelo se potaknuti djecu da proučavaju vrijednu literaturu, da se kreativno izražavaju na način koji im najviše odgovara, da razvijaju maštovitost, ustrajnost, da surađuju zbog zajedničkog cilja, da razvijaju toleranciju prema drugima.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na reviji dječjeg stvaralaštva
prema djelima 
Ivane Brlić-Mažuranić
u Zagrebačkom kazalištu lutaka 03.03.2017. u 17:00h

Društvo “Naša djeca” Maksimir *Sretno dijete u kreativnoj zajednici!*DND Maksimir osnovano 1959. godine dragovoljna je, edukativna, humanitarna i neprofitna udruga koja djeluje za opće dobro; promiče, organizira i vodi akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece. DND Maksimir aktivno djeluje s ciljem pozitivnih promjena u svojoj lokalnoj i široj zajednici s ciljem razvoja društva koje unaprijeđuje kvalitetu života obitelji štiteći prava djece i roditelja, uključujući pravo na zdravlje, kreativni odgoj, obrazovanje i socijalnu sigurnost.

dm-drogerie markt d.o.o. - Inicijativa dm-a “Jer sve smo to MI!” okupila je organizacije civilnog društva i ustanove koje svojim projektima pomažu zajednici i socijalno osjetljivim skupinama. Izabrani projekti u kategoriji društveno korisnog djelovanja  prevencija bolesti i briga o zdravlju, sprečavanje devijantnog ponašanja, poticanje pozitivnih promjena u društvu (ravnopravnost spolova, sprečavanje nasilja u obitelji), osiguravanje boljeg svakodnevnog života starijih i bolesnih, nemoćnih osoba, djece, mladih ili osoba s posebnih potrebama te drugih ranjivih skupina.
Detalje o daljnjem tijeku inicijative možete pronaći na internetskoj stranici - www.jersvesmotomi.hr.