17 globalnih ciljeva za održivi razvoj

Povodom Dana planete Zemlje Savez Društava Naša djeca Hrvatske sudjeluje u Razvojnoj Agendi 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj usvojenoj na Summitu o održivom razvoju, održanom 25. rujna 2015. godine. Države članice Ujedinjenih naroda usvojile su Program održivog razvoja do 2030. godine, koji sadrži 17 Ciljeva održivog razvoja sa ciljem iskorjenjivanja siromaštva, borbe protiv neravnopravnosti i nepravde i rješavanja pitanja klimatskih promjena do 2030. godine.

O važnosti ovog projekta ovih dana se raspravlja na Općoj skupštini UN-a o postizanju ciljeva održivog razvoja u New Yorku gdje je sudjelovala i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednica je istaknula kako Razvojna agenda Ujedinjenih naroda za razdoblje 2015. – 2030. nije tek još jedan dokument, već plan za budućnost čovječanstva. Dodala je kako naš pristup prema svih sedamnaest ciljeva održivog razvoja mora biti brz, koherentan i iskren.

Povodom Dana planeta Zemlja Savez društava Naša djeca pokreće kampanju 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj promotivnim spotom kojeg možete pogledati na linku 

U okviru ove kampanje bit će realizirano 17 jednominutnih video-uradaka u kojima će stručnjaci i ugledne osobe iz svojih područja, kao i djeca apelirati na sve nas da budemo odgovorni prema sebi i drugima i sačuvamo ovaj planet za buduće generacije te stvaramo prijateljske i održive zajednica. Prilikom snimanja promotivnih spotova, kampanju su već sad podržali brojni stručnjaci, ugledne osobe iz javnog života, državni uredi, domaće i međunarodne organizacije, udruge, ustanove i partneri, a neizostavni je dio cijele kampanje upravo glas djece i dječje sudjelovanje.

Kampanju smo otvorili s dva cilja: 13. Odgovor na klimatske promjene i 6. Pitka voda i higijenski uvjeti.