Neka odrastanje bude dječja igra

NIVEA i Savez Društava Naša djeca Hrvatske  u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Maksimir održali su u Centru mladih Ribnjak edukativni program za roditelje na kojem su kroz zabavno druženje ukazali na važnost igre za psihofizički razvoj djeteta.

NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

Radionica je održana u sklopu NIVEA projekta ''Neka odrastanje bude dječja igra'' koji po drugi put ove godine ukazuje na važnost igre za dječji razvoj. Među okupljenima su bili i Doris Pinčić Rogoznica i Luka Bulić koji su oduševljeni programom. Njihovim se mališanima najviše svidio jedinstveni NIVEA set igara koji se sastoji od rekvizita za igranje nekih od najpopularnijih dječjih igara - gumi-gumija, konopca za preskakanje, pikula, društvene igre Čovječe ne ljuti se...

Voditeljica radionica Ivanka Gregurinčić, socijalni pedagog i predsjednica Društva „Naša djeca“ Maksimir prigodnim je predavanjem i radionicom prenijela dodatna znanja o provođenju kvalitetnog slobodnog vremena roditelja i djece kojim se potiče dječja kreativnost i razvoj kroz igru. Zajedničke igre za djecu i roditelje vodile su Nataša Bijelić, socijalna radnica i volonterke Andreja Vrbec i Tea Šimeg iz Društva „Naša djeca“ Maksimir.

Volonteri i socijalni pedagozi Saveza društava Naša djeca Hrvatske nastavit će provoditi besplatne edukacije za roditelje diljem Hrvatske kroz srpanj i kolovoz na kojima će prenositi znanja stečena kroz dva ciklusa edukacija održanih u prethodnoj fazi projekta. ja igra'' koji po drugi put ove godine ukazuje na važnost igre za dječji razvoj. Među okupljenima su bili i Doris Pinčić Rogoznica i Luka Bulić koji su oduševljeni programom. Njihovim se mališanima najviše svidio jedinstveni NIVEA set igara koji se sastoji od rekvizita za igranje nekih od najpopularnijih dječjih igara - gumi-gumija, konopca za preskakanje, pikula, društvene igre Čovječe ne ljuti se...