Filial Play - savjetovanje roditelja u području igre i kreativnih tehnika

Stručno usavršavanje stručnjaka DND Maksimir iz područja savjetovanja roditelja u igri s djetetom

Pročitaj više


"Igrajmo se!" - Godišnja konferencija iz terapije igrom 2017.

09.-19. lipnja 2017. Northern College, Wentworth Castle, Barnsley, Velika Britanija

Pročitaj više


Međunarodni dan obitelji

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji sudjelovali smo u  mozaičkoj emisiji HRT-a "Dobro jutro Hrvatska". Prilog možete pogledati na linku: http://magazin.hrt.hr/388092/meunarodni-dan-obitelji-4 

Pročitaj više


UČITELJI U BOLNICI HRVATSKE I EUROPE – ZAJEDNO

Međunarodni stručni skup  UČITELJI U BOLNICI HRVATSKE I EUROPE – ZAJEDNO

Pročitaj više


Sto godina uz Priče iz davnine

Društvo “Naša djeca” Maksimir i dm – Inicijativa Jer sve smo to MI Sto godina uz Priče iz davnine

Pročitaj više


Božična čestitka

Dragi naši prijatelji, članovi, suradnici i partneri,    Vama i Vašim obiteljima želimo Sretan Božić uz puno smijeha, zdravlja i poslovnih uspjeha u Novoj 2017. godini.   Vaš DND Maksimir  

Pročitaj više


TERAPIJA IGROM - POZIV ZA PRIJAVE

Od 01.09.ove godine u Društvu "Naša djeca" Maksimir održavat će se besplatne susrete terapije igrom za djecu u dobi 4-12 god. u sklopu programa Savjetovalište "MAKSIMUM ZA MAKSIMIR"- pružanje psihosocijalne pomoći djeci, mladima i roditeljima financiranog od strane Grada Zagreba - Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Pročitaj više


Održana radionica za roditelje i djecu u sklopu NIVEA Dječjeg tjedna

Voditeljica radionice Mirjana Kranželić, samostalna likovna umjetnica i višegodišnja stručna voditeljica likovno-kreativnih radionica i programa za djecu i odrasle, edukativnim predavanjem objasnila je što je igračka, koja je njezina uloga u odrastanju djece, zašto je igračka važna te od kojih se sve materijala može napraviti. Nakon predavanja uslijedila je kreativna radionica izrade igračaka na kojoj su svoju kreativnost iskazali djeca i odrasli. Radionica je održana u suradnji sa Savezom Društava "Naša djeca" Hrvatske  u sklopu NIVEA projekta ''Neka odrastanje bude dječja igra'' koji se provodi treću godinu zaredom te ukazuje na važnost igre za dječji razvoj. Educirani volonteri Društava naša djeca, koji su prošli kreativne seminare i edukaciju u sklopu projekta, nastavit će provoditi besplatne radionice za roditelje i djecu diljem Hrvatske do 9. listopada kada završava NIVEA Dječji tjedan, tradicionalna aktivnost Saveza društava Naša djeca i Društava Naša djeca u gradovima i općinama, a koju je ove godine podržala i NIVEA.  O projektu “Neka odrastanje bude dječja igra” NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. U prvoj godini projekta uređeno je i opremljeno 10 igraonica i prostora Društava Naša djeca te prikupljeno i publicirano više od 600 originalnih dječjih poruka odraslima. U drugoj godini provedbe projekta educirano je 50 volontera za kreativne radionice s djecom iz Društava Naša djeca, koji su proveli 36 radionica s djecom i roditeljima u više od 20 gradova i općina. Izrađen je i poseban priručnik s igrama za djecu, voditelje, mentore, odgojitelje, nastavnike, volontere i roditelje te održan Dan igara u više od 40 gradova i općina diljem Hrvatske. Veliko hvala našim volonterkama koje su nam pomogle u održavanju radionice!

Pročitaj više


Radionica ženskog poduzetništva

DND Maksimir u suradnji s WE Croatia, Udrugom hrvatskih poduzetnica organizira besplatnu radionicu upoznavanja s područjem ženskog pooduzetništva koja će se održati u utorak, 17.05.2016., s početkom u 17:00 sati u prostorijama DND Maksimir.

Pročitaj više


17 globalnih ciljeva za održivi razvoj

Povodom Dana planete Zemlje Savez Društava Naša djeca Hrvatske sudjeluje u Razvojnoj Agendi 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj usvojenoj na Summitu o održivom razvoju, održanom 25. rujna 2015. godine. Države članice Ujedinjenih naroda usvojile su Program održivog razvoja do 2030. godine, koji sadrži 17 Ciljeva održivog razvoja sa ciljem iskorjenjivanja siromaštva, borbe protiv neravnopravnosti i nepravde i rješavanja pitanja klimatskih promjena do 2030. godine.

Pročitaj više