Učimo u bolnici!

Učimo u bolnici! – obrazovanje kronično bolesne dugo hospitalizirane djece srednjoškolske dobi i cjeloživotno stručno usavršavanje bolničkih učitelja osnovnih škola

Opći cilj:
Omogućiti obrazovanje srednjoškolskim kronično bolesnim dugo hospitaliziranim učenicima i cjeloživotno stručno usavršavanje prosvjetnim djelatnicima koji rade u osnovnim školama u bolnicama u RH.

Specifični ciljevi:
- povećati razinu obrazovanja kronično bolesnih dugo hospitaliziranih srednjoškolskih učenika kako bi se mogli uključiti u nastavu nakon povratka u svoju matičnu školu i na taj način unaprijediti kvalitetu njihova života.
- poboljšati učiteljima osnovnih škola koji rade u bolnicama u RH cjeloživotno stručno usavršavanje i razmijenu iskustava sa predstavnicima bolničkih učitelja iz Nizozemske, Italije i Njemačke.

Aktivnosti:
Individualna pomoć u učenju kronično bolesnim, dugo hospitaliziranim učenicima u dobi od 14 do 18 godina.
Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem s ciljem i cjeloživotnog stručnog usavršavanja prosvjetnih djelatnika osnovnih škola koji rade u bolnicama u RH

Projekt je prijavljen u partnerstvu sa OŠ Jordanovac-Školom u bolnici kao ravnopravnim partnerima i uz podršku Kabineta za psihološko-pedagošku djelatnost Klinike za pedijatriju KBC Zagreb i Agencije za odgoj i obrazovanje RH kako bi se ujednačila dostupnost znanja i informacija za sve bolničke učitelje u RH.